ProBioSklep
Zaprosił Cię
Mateusz

AQUABIOTYK - 10L

Cena detaliczna:
192,00
cena netto: 156,10


NATURALNY ŚRODEK MIKROBIOLOGICZNY DO JEZIOR, STAWÓW, OCZEK WODNYCH  
USUWA MUŁ I GLONY

AQUABIOTYK to płynny, mikrobiologiczny środek pochodzenia naturalnego, przeznaczony do stosowania w zbiornikach wodnych: jeziorach, stawach, oczkach i ciekach wodnych. Zawiera pożyteczne mikroorganizmy, które żywią się materią organiczną zalegającą na dnie zbiornika. Przyspieszają one jej mineralizację i zatrzymują procesy gnilne.

DZIAŁANIE:

  • mineralizuje osady denne,
  • eliminuje gnicie i reguluje procesy mikrobiologiczne,
  • usuwa muł i glony,
  • poprawia pH wody,
  • optymalizuje natlenienie,
  • likwiduje nieprzyjemne zapachy,
  • przywraca przejrzystość wody,
  • zapobiega procesom eutrofizacji,
  • poprawia zdrowie i kondycję ryb.


SPOSÓB UŻYCIA:

Stosujemy w sezonie od wiosny do jesieni, przy temperaturze wody min. 8ºC.

Zbiorniki wodne:
- 1 ha i większe: pierwsza dawka 40 L/ha, następnie 10 L/ha, co miesiąc,
- 1000-2500 m2: pierwsza dawka 10 L, następnie 2,5-5 L, co miesiąc,
- mniejsze niż 1000 m2: pierwsza dawka 1 L/100 m2, następnie 0,5-1 L//100 m2, co miesiąc.

Oczka wodne:
nie więcej niż 0,3 L/m3 wody, co miesiąc.

AQUABIOTYK należy równomiernie rozprowadzić po całej powierzchni zbiornika, w tym celu preparat można rozcieńczyć z wodą w stężeniu np. 1:20. Aplikować najlepiej przy brzegu lub z łódki używając opryskiwacza, wiadra, konewki. 
 

AQUABIOTYK:
- powstaje w procesie naturalnej fermentacji wykorzystywanej w probiotechnologii,
- to unikatowy wyrób zawierający: kompozycję żywych, pożytecznych mikroorganizmów, kwasów organicznych, witamin, kompleks minerałów i metabolitów,
- jest cieczą o pH poniżej 4, koloru żółto-brunatnego, zapachu sfermentowanego soku owocowego, 


Skład PRZED FERMENTACJĄ:
Surowce wykorzystywane do wytworzenia wyrobu mają pochodzenie naturalne:
- woda (spełniająca odpowiednie wymaganiatechnologiczne pod względem jakościowym),
- kultury starterowe bakterii probiotycznych SCD ProBio Original®, indywidualne szczepy bakterii o potencjale probiotycznym,
- certyfikowana ekologiczna melasa z trzciny cukrowej,
- sól kamienna kłodawska,
- naturalny puder mineralny mikronizowany – kwas krzemowy, sól glinowo-wapniowo-sodowa.
Zawiera Lactobacillus plantarum nie mniej niż: 1 x 106 jtk/cm3.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności.